Wednesday, September 10, 2008

Pagi Tanpa Alarm =P

Penah tak anda rasa 'macam malas' sgt nk follow rutin harian, yang sepatut anda should/must do it..then the effect if anda tak follow rutin tu anda mungkin tak pergi keja,terlewat,the whole day punyer plan akn musnah ext...bla bla bla..
Perkara tu pernah terjadi kepada seorang gadis ni. Semalam gadis ni rasa malas sgt untuk berbuat apa2. Selalu nya setiap mlm b4 tido dia akn set alarm untuk bagun pagi or bersahur..tp mlm tu lain sikit lepas jer balik dari teraweh dia terus rasa nk tido..tanpa set alarm..dia set kt kepalahotak dia 'aku pasti akn terjaga 5am'.. Tepat jam 5am dia pun terjaga dan bersahur. Menu sahur dia pg tu corn flaks and dutch lady chocolate lepas bersahur dia solat subuh. Kebiasaanye dia akn bersahur then tido balik kol 630am baru bgun bersiap and solat subuh. Tp di sebabkan si gadis ni malas nk bagun kol 630am dia solat siap2 dulu. Pukul 6am dia sambung tido tanpa set alarm dia set di kepalahotak sje..
Tiba-tiba....jeng jeng...argghhhhhhhhhhhhh! Hari dah terang! Dah pukul bape ni?!!! Maka menjerit sorang2 lah si gadis ni td..845am!!! Dia begong+blurr tak tau ape harus dia lakukan. Lantas terus mengambil handphone yg diletak di bwh bantal dan terus menekan num boss nya 'En.Z sy masuk lewat sikit arini. Nak g klinik,kurang sihatlah' .. agaks keterlaluan gadis ni kan..girls and boys dun try dis at home. Alang2 dah lewat tu...dia meneruskan perjuangan dia balik..sekali lg dia tak set alarm. Mimpi dah mcm2 mimpi dia mimpi...zasssss dia terjaga dan skarang jam 10am plak. Kali ni terus dia bingkas bagun dan bersiap2 ke office.

Sampai office sharp pukul 11am..dengan membuat muka ketat tak da sapa yg brani tegur. Then salah sorang kawanyer dtg dan bg tau 'td en.z tanyer aku,ape sakit - - - - tu? sian i tgk dia tu' harharhar.....

Moral of the story : Set alarm b4 sleep. Jangan nak ngengada malas dtg keje. (Tp if rasa nk menjadi kan tema pada hari tu 'hari bermalas-malasan' takpa..tp jgn selalu k. 6 bulan sekali ok lah.

4 comments:

  1. hahaha..aku pasti..perkara ini terjadi kepada diri ko hehehehe..
    sape lagi ade bos yg nama dia stat dari Z..kompem la ko tuh..hahaha

    ReplyDelete
  2. wakakaka. tu la. aku pon pnah kd mcm ni bru2 ni. hahaha. bile mls kite kg kretif memikirkan alasan. hahahah

    ReplyDelete
  3. Raziff Ahmad11 September, 2008

    mwahehehe..memang terjadi perkara mcm ni tp kdg2 lah...

    ReplyDelete

Thanks babe for leave a comment