Tuesday, December 30, 2008

Emill Irtzaz Bin Mohd Kamaruz

MEET MY LIL PRINCE!!! (dalam nada yang sgt happy dpt ank buah)
Emill Irtzaz name took from channel Astro OASIS..ntah mcm maner my brother in law terpikat wif the name. Emill merupakan cucu pertama mak (hihihi steady mak dah jd wan) dan secara automatik sy menjadi Maksu. Tp akak sy soh sy mengelarkan diri sy MOMMY to her son hehehe no prob!

Weight : 2.85kg
D.O.B. : 27th December 2008
P.O.B. : Seremban Specialist,KPJ

Lets take a look the beautiful life as Mr./Mrs. Kamaruz:
The cronology of Emill Irtzaz
1 March 2008 Nazreen and Kamaruz secara halal jd hubby and wiffy..


Aminnnn.........

Wanna see how BIG Nazreen bump is??




The day Nazreen and Kamaruz reveal the sex of em' lil one


Hihihi 1 Nov 2008 (on my engangement ceremony)

*
*
*
*
*
*
*
*
There you go!
Syukur Alhamdulillah, everything went on smoothly
There's something so serene watching a sleeping baby...







:) I promise I will update more Emill potos. As of now,Emill still look same everyday hihihi dia isek tido,menyusu,mandi,tido,tido,tido,menyusu,mandi,tido...

Monday, December 1, 2008

Kursus Pengenalan






Yesssss! I did it!!!! Zillion thanks to mak yang banyak doakan kejayaan adik.
Date : 2 - 7 Nov 2008
Venue : INTIM a.k.a INTAN TIMUR Terengganu

Hallo! All readers (wah!macam ramai jer yg bace blog ini) kejadian ini berlaku sebulan lalu...
tp akibat mcm2 benda yang perlu di uruskan jd tak berkesempatan lah sy nk publishkan entri yang ini.Jd, hari ini sy publishkan. 2 Nov ialah pada hari Ahad dimana pada hari Sabtu 1 Nov itu sy melansungkan majlis pertunangan sy. Selesai shj majlis itu sy terus bergegas ke tmpt amik gamba utk di jadikan gamba BERUKURAN PASPORT ahhhh bosan sgt! napa lah kene berukuran paspot...pesalah letak picture tgh masak ke,kt genting ke,kt dlm keta ke...hehehe.
Keesokkan harinya pagi 2 Nov itu sy terlewat bangun. Sbb terlalu penat..zasssss cabut ke Putrajaya sbb bas nk ke Terengganu berport di JPA,Putrajaya. hihihihi seperti biasa, sy peserta terakhir naik bas......dlm bas tido jer....
Sepanjang Kursus sy jd tak selesa sbb KENING KU TELAH DITOREH...mesti org ingat aku beautision hahaha. Sirius ni 1st time dicukur kening. mak andam lah ni...tak tanyer dulu..terus dia menoreh kening chin chan sy nih!
Peserta Kursus majority org dah vateran..pendek kata derang dah 25-30 thn service wif gov.
Yang muda remaja mcm sy boleh dibilang.
Jd keadaan kursus tidak lah segempak Kursus Pengenalan Setiausaha sy dulu...dimana rata2 pesertanya org muda. Tp sy suka keadaan mcm ni, sbb sy bleh timba pengalaman ng derang. Sbb kalu berkawan ng org seusia kita jer...pengalaman idup n berkerja derang lebih kuang kita gaks. Baek kita berkawan ng org lebih tua dari kita...derang ni lg sempoi.

So lets go thru wif sum snapers!




Diantara kekacang yang banyak membantu sepanjang proses pendengaran dan pentidoran berlaku
Jadual yang padat membuatkan rata2 peserta tensi0n dan tak sukup-sukup tido
Yang free hair tu nama dia Monako tak silap..dia nyer buku programme memang sentiasa ada di riba..sbb tak sabar2 dia nk potong session yang dah abes. Tp dia bagus! sbb dia tak penah tido. Hehehe tak macam sy..1st hour wajib tido 2st last hour baru cerdas!

Lima sekawan! Kami memang kaki tido...Ketua kami akak yang baju biru tu..tak dan kelas nk stat dia dah berdengkor.


Capture time 5am..tengah tggu roomate bersiap..biasalah barang antik jd pergerakan beliau agak slow.heh.

Makan time yang kiteorg tunggu! Ni Izza..teman sekursus yang paling rapat time ni.

Kak Mahfuza...seringkali tertido dan berdengkor time lecture.

Yeah! Steady kak Ani. Jawa pun jawa lah!
Anggota Kumpulan 8 b4 show.

After show! hahaha group sy menang PERSEMBAHAN TERBAIK..time show Izza dan sy mengila so mana tak menang nyer.

Muka - muka yang puas hati dengan tempat baru posting.

Termasuk yang ini. Sgt seronok dpt balik ke negeri masing2!

Kecuali yang ini. Sedang sibok ber-sms dgn wife dan boss2 yang boleh membantu membuat surat sokongan untuk pertukaran posting wukakaka! nway semoga berjaya bro!

Dan yang ini pula hurmmmm "malas nk pk lah...tak kisahlah mana2 pun"

Yeah!!! Bertolak pulang ke Putrajaya!!! Gud bye Terengganu!LATIHAN UNTUK PEMBANGUNAN! Disebalik tembok itu ialah MONICA BAY..tp kami tak berkesempatan nk bermandi manda disitu.