Friday, October 22, 2010

Happy 30th Birthday to My OLDies K.Lip


Celebrate at Nandos, Alamanda 
19 -10 - 1980
With Mak, Nuar and Me..Birthday org tua gurl + Angah + Dak Chuck!
Sempat lagi bagi k.lip pwensen taw... Dlm paperbag pink tu. 


Happy Birthday K.lip
Semoga Hidup Aman Damai dan Dimurahkan rezeki.
Cepat sikit bagi Emill beradik...........aaaaaaaa!

Wednesday, October 20, 2010

Stay The Same

Salam...
Banyak sangat kot kisah sedih saya 2 bulan ni...hurmmm lepas satu satu...Dugaan..terima dengan hati yang tabah. 

Tu belum masuk n3 nyayat hati lagi my husband kene tukar tempat keje..Dulu kua umah kol 8.15 laaa ni hamek kol 7 dah kua dah. Giler kejam boss dia..eyyyyy! Balik keje pulak saya kena tunggu kol 6.30 huh! Memang over time lah kan.

Ok nak maw sedih2 lg k. Nama pun sun shine for her kan so pasti ada sinar menanti kan.hurmmm..ni lagu suntik semangat. Saya ingat lagi masa form 5 dulu nyanyik lagu ni utk hari Bahasa Ing. Koir lagu ni memang happening!
This song got strong lyrics that make me love dis song! Here the lyrics!

Stay The Same by Joey Makan Tayar hehehe..

Don't you ever wish you were someone else,
You were meant to be the way you are exactly.
Don't you ever say you don't like the way you are.
When you learn to love yourself, you're better off by far.
And I hope you always stay the same,
cuz there's nothin' 'bout you I would change.


I think that you could be whatever you wanted to be
If you could realize, all the dreams you have inside.
Don't be afraid if you've got something to say,
Just open up your heart and let it show you the way.




Believe in yourself.
Reach down inside.
The love you find will set you free.
Believe in yourself, you will come alive.
Have faith in what you do.
You'll make it through.

Friday, October 8, 2010

Sudah Ketentuan Ilahi

8 Oktober 2010 + 2 Pagi

Bayi yang gugur...

Daun bin Hind berkata: Aku bermimpi seolah - olah hari kiamat telah tiba, semua manusia dikumpulkan untuk menghadapi hari perhitungan amal, pada waktu itu aku diperintahkan untuk mendekati perhitungan amalku, maka aku meletakkan amal kebaikanku pada timbangan yang sebelah dan amal keburukanku di sebelah lain, maka aku melihat amal keburukanku lebih berat daripada amal kebaikanku, sungguh pada waktu itu aku kebingungan. Dalam keadaan demikian, tiba - tiba diberikan kepadaku sesuatu (kain putih), lalu diletakkan pada timbangan amal kebaikanku, lalu menjadi beratlah timbangan amal kebaikanku. Kepadaku ditanyakan: Tahukah kamu apakah itu? Aku menjawab: Tidak. Maka diterangkan kepadaku, bahawa itu adalah anakmu yang gugur pada waktu dikandung oleh ibunya dahulu.


Muaz berkata, telah bersabda Rasullullah SAW yang maksudnya:
"Demi zat yang diriku di tanganNYA, sesungguhnya bayi yang gugur pasti akan menarik ibunya untuk memasuki syurga, jika ibu berharap pahala keranaNYA." (HR. Ibn Majah & Darimi)

Dari Ali bin Abi Talib ra sesungguhnya Rasullullah SAW bersabda yang maksudnya:
"Sesungguhnya bayi yang gugur itu akan menuntut Tuhan jika orang tuanya dimasukkan ke dalam neraka, maka dikatakan kepadanya: Wahai bayi yang gugur! Masuklah orang tuamu ke dalam syurga." (HR. Ibn Majah)

Dari Abu Hurairah, sesungguhnya Rasullullah SAW telah bersabda yang maksudnya:
"Bayi yang gugur yang telah mendahului - ku adalah lebih aku sukai daripada seorang ahli perang yang aku tinggalkan di belakangku." (HR. Ibn Majah)


xoxo lot of love and harmony 
IBU DAN AYAH ..