Monday, April 19, 2010

Zoo Melaka with love

Hello peps! Last Sunday we went to Melaka Zoo. At 1st we plan to National Zoo but then bertolak pun dah tgh hari tukar plan ke Melaka Zoo. Pergi 2 kereta je. Just my bro and my sister and the Nanny of the day tak lain tak bukan Hidayah..ngeh ngeh jahat jahat. RM7 per entry. Kiteorg masuk dalam jam 12tgh hari gitu. Just bring sandwich tu pun tak mkn. Sebab dlm Zoo ni ada A&W and byk stall cukup selesa. Dari pandangan mata sy overall OK and nice lah zoo melaka ni. 3 jam jugaklah perjalanan dlm tu. No coaster OK. Kiteorg memang bersenam dlm tu. Berpeluh2 kot kiteorg. Motif nak bg kenalkan animals kpd Emill dan Khadeeja.

Seperti Biasa me and husband wajib ambil gambar dulu. Payung sorang 1 kot.
K.lip ng payung strawberry nye. Nampak sgt lah kiteorg ni support local holiday! Jihaaaaaaah!

Me yg kembang semangkuk, Emill Irzaz, Nanny of the day and Big Mama Boy!

All of us!
Hidayah took this picture.
Best ooooo time ni tgk elephant ride.
Tp tak naik sbb sikit sgt dia bawak jln tu.


Yours!
Plz ignore the unmatch tudung and top.
Becoz i didnt bring my baju jalan.heh!


Khadeeja Irzan siap beli topi sama kaler ng top.
Bagus Deeja ng Emill tak meragam langsung.
Dlm kereta baru tido.



Dan kami selamat sampai rumah dlm ptg gitu. Haaa ni nak update sikit pasal my kazen baby name. Nama nye Shamill Illan. Huhuhu baru sy perasan nama ank2 akak ng abg sy ni semuanye ada start capital 'I' suku kata kedua tu. Irzaz,Irzan dan Illan. Adakah anak sy esok 'I' jugak??hahaha mungkin tidak kot. Tp Ilyana best jugak! Oh! no no no tak suka kt yana tu.. sapa pulak yana ni.. Yana my junior kt high skwell dulu yg agak gedik!


So to Deeja and Emill hope both of you dah kenal Baboon...sorry Deeja the Nanny tu teruja tgk Baboon sampai terlepas kamu punya stroller :( sbek tak jatuh kt swan...

The baboon.... Those picture are from my bil dslr.


Till then tata!

xoxo

mummy!


Thursday, April 15, 2010

Puteh Busana Muslimah

Lately ni my husband and I dok ulang alik ke Damansara Perdana. Tgk budak kecik tu lah apa lg... tp kali ni matlamat sy nk cuba masuk ke Puteh Boutique. This boutique near by my kazen appartment. Slalu lalu je depan tu tp kali ni try nak masuk. Fuhhh memang terpaku k dgn ke halusan, kecantikan, memang fabulous lah Mr. Rizalman ni.. Those picture i took from here.

My sister dah tetapkan tema untuk Raya 2010 ni iaitu Jubah or Dress.. Adakah nak beli disini?? Hilang akal barangkali jika sy membeli belah disini. Daaaaa!


This one very class kan. Vogue gitu dipakai pagi raya. If ciplak design boleh tak? hihihi
But then ini ada sedikit info harga..yang sempat saya usha di Puteh Boutique ni :-
Harga baju diatas lebih kurang 2k++ (ada bran??), telekung+bag = RM1k memang glomour k, tudung RM500 jer and material kain sungguh selesa dipakai..tak belengas lah nnt.

Alamat:
Blok A Neo Damansara
No 1 Jln. PJU 8/1
Bandar Damansara Perdana
If uolls dari IKEA tu boleh jalan kaki ke sini..pehtu uolls penat dan haus kan boleh singgah minum air bandung ais kt JM Beriyani sebelah je ng Boutique ni. Mahal tu memang mahal tp berbaloi lah dengan sentuhan daddy Umar ni. Its so fabulous!

Wednesday, April 14, 2010

New Born!

Seperti biasa saya begitu teruja dengan kelahiran baru di muka bumi ini. Nak nak lg saudara sendiri kan. Saya jd makcik lg..buat yang ke???huhuhu berapa ek cicit wan saya. Hampir cecah 20 kot ke lebih?
Kejadian pagi Khamis 8 April yang dingin sambil iron baju batik tgh tgh iron rasa bosan pulak.. sy soh nuar pasang mp3 hp dia .. terus dia bukak lgu bad romance. Sambil layan lagu tetiba hp sy berbunyi time tu pukul 6am gitu lah.
Kak Nor: Assalamualaikum, ja k.nor dah kt HUKM kene tahan.
Saya : Haaaa? Kol bpe sampai td? Ng sapa
Kak Nor: Kol 5 ng abg rahman. Ko dtg arrr sini.. (nada agak sayu ye)
Terus simpan balik baju batik (Khamis kan kene pakai batik) iron baju jalan. Pehtu tunggu nuar bersiap. Agak panik lah kan.. td siap k.nor pesan soh cari air selusuh. Time tu jugak sy surf internet kat ne nak dpt kan air selusuh. Hahaha jumpe lah Bioselusuh dlm internet tu.. ish mana dan nak beli online. Idea! cari lah toko toko jamu berhampiran kan..hik3..
Dalam pukul 8 gitu lah gerak ke HUKM..nuar hantar b4 g HUKM misi kene cari Bioseluluh dulu.
Boring! stuck on you eh silap stuck on jem di MRR2..org nak g keoje agaknye.
Nuar nak cari tempat breakfast dlu so kami breakfast disini dulu.
Dah sampai kawasan Cheras dah. Nampak tak Pasaraya Pak Aji tu..
Gerun oooo dgr annoucement JUALAN MURAH dia... mcm nk buat annoucement ada kematian.
Actually ni kedai runcit mcm Ecomart arrr kot.. tp sekali pandang mcm restoran mamak
Sebab kt signboard dia tulis Halal Lagi Toyibbah.

Nuar called office dulu g taw 'aku lewat sikit arini .. ada hal' hehehe
Walaupun ...... dlm keadaan rushing pagi memang kene minum nescafe tarik dan nasik lemak bungkus. Wajib! ngeh ngeh ngeh.. kalau tak nescafe tarik horlick tarik.
Time kt foodcourt ni lah sms Tick tanye kt mana kedai jamu. Dengan pantas Tick called bagi direction ke toko jamu tersebut..oh dekat aja..sebelah CIMB yg ngadap main road tu. Dah setle minum pagi tu.. bergegaslah kami laki bini ke sana. Dang! kedai jamu tu belum buka. Call tick balik .. Ckp tutup. Tick bg cadangan ke Tesco. Aaaa sudah mana pulak Tesco ni.. dia ckp kt Taman Midah or Mida... Taman Jaya tahu lah itu umah Maklang sy.. rumah Tick juga disitu.. Tp Taman Midah ni..erk... penah dgr tp tak tahu dimana. So all the way tu Tick bg direction. Yang paling sy perasan is kilang warna kuning peh tu tokong rumah bunglow hehehe itu lah diantara landmark2 yang diberikan oleh Tick tak lupa jua sekolah berwarna cekelat. Agak fenin dan berpusing2 ye rupa2 Taman Midah and Taman Jaya tu berjiran je.. duhhhhh ... Adalah sejam kami berpusing disitu je.. Finally jumpa! Sebaik Tesco dah bukak time tu.

Yayyyy! Finally jumpe Bioselusuh. Tp baru tahu ianya sejenis minyak. Yang belakang tu..sempat lg tgk car show tu.. Lepas je dpt Bioselusuh terus zasss ke HUKM. Sat lg sebaik tiba di Pintu Masuk HUKM k.nor sms nak chocolate pulak..duhhhh! cerdik! boleh tak terfikir dlm HUKM mini ada mini mart. Keluar balik masuk ke Taman Jaya cari mini mart..

Kali ni minta2 tak da lg yang sy lupa beli untuk k.no. Sampai je katil no.9 ting 2 wad 2a kelihatan
k.no and abg rahman keletihan. Tp yang hover nyer abg rahman. Gambar ni buktinya.

Kupiyah dia sama ng selimut hospital tu kan ngeh... Wajah k.nor tidak di tepek disini kerana begitu cute ok hahaha bengkak2 sikitlah rupa dia..ntah mcm mana ntah.. orang nak besalin ni mmg berubah kot rupa dia.

Haaaa ini dia dengan slamber je dia tido sekatil ng wife dia yg sedang sakit itu..dan mengajak sy naik atas katil sekali. Lepas tu tgk keadaan k.nor mcm tu menahan sakit...sy panic.. time tu family members tak dtg lg... yang ada cuma sy. Terus baca Yassin tok k.nor. Sambil mengadap abg rahman hahaha..

Sharp pukul 1pm k.nor dimasukkan ke ot. Time tu dah buka 3cm. Hurmmm time tu jugaklah family dari Seremban tiba.

Selepas dari pukul 1pm kami menanti bebey dan k.nor dgn penuh kerisauan+happy+penat sikit+lesu sikit mcm2 perasaan lah time tu. Progress k.nor terlalu slow... doctor budget jam 10pm tp tak jugak cecah 7cm..dlm pukul 1am doctor bagi tahu kami yang k.nor perlu di operate. Kami redha sbb takot bebey lemas sbb air ketuban dah pecah hari Rabu lg.

Alhamdulillah syukur sgt2 both of them selamat. Bayi seberat 3.74kg selamat dilahirkan. Time tu kami masih di HUKM jam 2am segala penantian selesai. Alhamdulillah juga baby lahir pada hari Jumaat 9 April. Semoga jd muslim yang soleh.

Bayi tu ada lesung pipit seperti ayah nye! Sweet .. so sweet! Jd inilah kombinasi k.nor and abg rahman. Jarang cina ada lesung pipit kan. wooops lupa...gambar diatas digrab dari FB derang hahaha.
Shutttt baby tido.

Wooops sorry syg.. ternampak pulak pusat dia.... (actually my pc ni rosak im using standby mode ni) Dia memang suka ternganga sbb k.nor pun suka ternganga..

Nama bayi comel ini mungkin:
Redhwan
Rasull
Shamill Illan
Yusoff
Sulaiman (wooops nama bapa mer i)
Naqib
Ridzuan

Tapi mlm td abg rahman told me dia lebih memihak kepada Shamill = Shumul. Shamill Illan. Illan tu lupa sy apa maksud dia. Tp nama org Arab.




xoxo
maksu! (sayang kamu sgt2 taw... maksu sedih tinggalkan kamu mlm td..weekend nnt kita jmpa lg taw!)