Monday, April 27, 2009

Inai oh Inai

Memandang tinggal 3 hari lagi aku nak bernikah jd seperti biasa my family dah busy wat preparation salah satu statement yg pada KERTAS KAHWIN IJA (ija nama panggilan oleh family) adalah bab INAI. Aku dengan penuh semangat mencari dlm internet ukiran2 menarik untuk dilukis di tgn dan kaki ku ini. Tetapi tgh aku surf pasal Inai Berukir di Google yg keluar adalah forum2 agama .. berkenaan " INAI BERUKIR DI TANGAN DILAKNAT ALLAH" aku yg terkedu membaca forum itu terus cancel nk wat inai berukir. Terus mak cik aku carikan pokok inai. Inai pokok byk khasiatnyer.

Dari Abu Hurairah r.a Nabi s.a.w bersabda : “Allah mengutuk wanita yang mempergunakan (memberikan) rambutnya untuk (menyambung) rambut wanita lain, wanita yang menyambung rambutnya dengan wanita lain, wanita yang membuat gambar di kulitnya (tubuh) dengan tusukan dan wanita yang meminta kulitnya dibuat gambar dengan tusukan (alat pengukir)”..(Hadis bil. 1685 : Sahih Bukhari) Jelas Dato’ Abu Hasan Din Al-Hafiz : “ inai berukir ala tatu tak boleh! Ia dilaknat Allah. Inai berukir bentuk awan larat atau bentuk gambar itu dalam kategori tatu, kalau nak pakai inai, pakailah betul-betul hujung jari”.

Ini salah satu pic yg aku printout utk dijadikan contoh.

Marilah kita membuat pengislahan dalam diri kita agar kita tidak tergolong dalam hamba-hamba Allah yang melanggar syariatNya..

Wallahua’alam.

Thursday, April 23, 2009

Queen Bridal Treat

Mmmmkay tinggal bape hari jer lagi nk ke jinjang pelamin. I'm not sure if going to the spa in less than 2 weeks' time before the Big Day is a little too late or not, but I guess it's better late than never, right? Aku decide nak g Sri Ratu SPA at Allson Klana Resort sbb ada pakage bridal kat situ. Aku (org yg nk tawin) g ng akak (baru pas besalin) dan kakak ipar aku (tgh preggy).

***maaf picture ketika di dlm tidak dibenarkan sbb kami mengenakan outfitt seperti nenek-nenek kte membasuh kain di sungai***

For my kakak ipar dia takdelah wat SPA treat..just hair treatment and facial. Aku ng akak aku jer memanjakan diri which is 5 hour top-to-toe treatment that includes intensive brightening facial, sauna (paling tak suka sbb panas) for my sister yg baru jer besalin tu dia sgt suka sbb dia dah biasa dgn kepanasan, javanese golden lulur, body massage (i like most) auchhh sakit arr,body scrub dan di sulami minum air halia. The Indonesian masseuse was a nice and polite lady, and she made me feel comfortable and I wasn't shy at all, which makes the whole process relaxing.

And we end the session with a cup of tea. Overall thumbs-up to Sri Ratu SPA aku pasti dtg lg dan mungkin bersama suami ku hik3.

Ape lg yg belum settle ek? Owh gigi ku belum di cuci .. part ni yg aku malas ni kene wat appoitment dulu. Ape kate wat kt Klinik swasta jer... Untuk kecantikan mata thanks to Wani yg ajar aku pakai contacklense. hikhikhik... sgt lucu kan time kite tuka2 kaler lense tu... sebelah ijau sebelah purple..

Tuesday, April 21, 2009

Exam weh!!!

Hai!
Td aku exam.
Hahaha aku hentam jer...
Aku budget aku lulus dengan jaya nya akakaka sbb aku berjuang seolah
Pemain2 shaolin scocer bermain bola di padang bola yg ketandusan rumput
Mlm smlm layan doe tgk cite tu...Aku suke cite tu!
Td abes exam terus balik umah.
Aku layan Merah Putih besh aku suke cite tu!
Esok hari ke-2 aku exam!
Esok nyer exam buku rujukan aku versi lama .. Lantaklah!
Malas nk pikir.. Kalu kandas MARI KITE REPEAT BERAMAI2 OKTOBER NIH!

K lah aku nk g tido...esok nk berjuang lagi ni...


***awek merah si june tu gewdiks giler tak penah aku jmpe org mcm tu..tetapi mcm best lak panggil bf BABY. Aku nk try panggil tunang aku BABY lah..(gilo apo)hahaha

Tuesday, April 14, 2009

Bachelor Party For Me??!!


Waaaaa! Best!

Sabtu aritu balik Seremban (Hidup Seremban!! Proud to be Seremban people!!!) ...

Ahli kelab gewdiks dah tak sabar2 nk berkarok. Mula2 kiteorg plan nk buat Bachelor Party for me + Bby Shower for shina pada 18 Mei which is next week..but it really close to Shina deliver our new sweety pie after Ariff (son of Suria) takot meletop plak nnt time karok.



Aku ditugaskan mengambil Juwita di rumah Fariza dan malangnyer aku tak taw maner rumah Fariza..sedang aku terjeguk2 mana rumah Fariza...DANG!!! satu hentaman yg agaks slow telah berlaku...perlanggaran kereta dan tiang talipon. Aduhhh! Ape sudah jadi! Juwita pun dtg dari arah bertentangan rupe2 nyer rumah Fariza belakang lg agagaga...Sebaek Anas ada..dan dia tolong take off keta aku dari kancah besi2 konrit yg telah aku langgar dan kereta ada sedikit remuk ahahaha! 'Juwita ko jerlah drive keta aku nih..lg pun lesen aku dah mati' 'Lahhh yeke...OK2 aku drive...patutlah pun ko berlanggar..DM (darah manis) rupenyer"



Dan kiteorg berdua pun kutip lah satu per satu laharians "Juwita be extra carefull k...u r bout caring preggy mama (37month) and sorang DM"




Hello! We are The Pussycatdoll!
Awas! kami ni Juara Karok KPJJ (kuala pilah jempol jelebu)OK! hahahaa

Yeah!! Ape lg Juwita! Opening lgu Matahariku~Agnes! Diantara lgu pilihan:
Singkong dan Keju dan Balqis! Syahadah!!! hahaha

Perempuan itu dengan tenaga yang banyak menyanyikan lagu Ella (gosh lupe tajuk dia Kesal tak silap aku)

Left: Suria,Juwita,Ainul and Leen

Teknik digunakan: Self timer.Left: Ainul,Juwita, Suria & Shina hugging moment, me and Ita
Sayang Shina sangat2!! arghhh sedihnyer tinggalkan zaman bujang!

Menuju ke destinasi yeah! Yeah! Puncak cinta tertinggi Yeah!Yeah! Kerna cinta itu termanis bagi ku ~Destinasi by CT Nurhaliza...i would like to dd8 dis song to Shina,Juwita,Ainul,Suria and Ita.

Shina mama wanna be (2,3 hari lg branak lah tu) Suria mama to Ariff and me huhuhu wiffy wanna be!! Dulu g sekolah g kantin makan ayam goreng erkkk selekeh giler...
TIME PAST SO DAMN FAST!

3 jam jugak lah kiteorg berkarok dari kol 3ptg-7ptg... semua lepas gian...lepas ni ntah biler lah...As for Ainul,Juwita and Ita...huhuhu masih boleh..anytime ek... OK tak pe aku akan pastikan lepas kawen aku boleh lg bg 10% commitment dlm acara melaha mcm ni ng korang.
Tp Juwita kalu dpt tiket free concert AF extra lg sorang taw..tok hubby aku jugak hehehe....
Ok yang bawah ni last year...April'08 tak silap b4 Shina kawen..Bachelor Party for Shina..Suria cant make it..due to technical problem hehehe....
Ainul wif Gween shirt..hihihi aku suka baju ko Nol!

Hihihihihi wajah Shina tak kala berstatus anak dara agagaga!

Monday, April 6, 2009

A lil' give dat make me smile =)

♥♥Thank you ayg♥♥

video

Td dpt email dari tunang ku inilah benda yg dia emailkan...huhuhu dlm sibok membuat persiapan perkahwinan kiteorg si tunang masih ada masa untuk membuat sesuatu yg sempoi tp sgt bererti bagi aku. Tapi ayat yg last2 tu dah tak romentik blik dah...biasa tunang aku ni berjiwa roxx. Walau ape pun itu lah yg wat aku syg giler kt lelaki ini.

p/s: jgn lupe taw dtg majlis kawen kiteorg!