Tuesday, April 12, 2016

Resepi Stok Sayur Untuk Baby

Assalamualaikum,

Hari ni Leen nak share resepi stok sayur untuk baby. Stok sayur ni senang je buat dia. Masuk je apa2 jenis sayur yang ada. Tapi kalau nak lagi power letak sayur yang kuat rasanya.

Leen buat stock sayuran untuk satu minggu tak perlu banyak kuantitinya. 
Saderi (untuk rasa yang jitu dan boleh hapuskan mucus kalau anak batuk)
Sawi
Halia (pun untuk hapuskan mucus)
Brokoli
Carrot 
Timun (balance ibu buat air detox -_-)
Kentang

  Lebur je semuanya dalam periuk
Jangan letak apa2 ok ingat jangan garam kan makanan anak hehehe
Bila dah mendidih dah keluar rasa sayur tu tos kan air rebusan letak dalam bekas yang bersesuaian saiz nya. kalau boleh elok besar mcm ni kalau letak dlm bekas ais krim tu mcm kecik sangat. Sayur tadi pulak jangan di buang. Kowang blend jadikan puri. Haaaa gitewww berganda2 sayuran anak makan. Tutup tau puri and air rebusan ni sebelum masukkan dalam freezer. Jangan dibiarkan terdedah.



 Ok belanja sikit picture Fareeq malam td pergi IOI ada SALE uolls. 
Fareeq was 8 month 5 days


xoxo
leen



No comments:

Post a Comment

Thanks babe for leave a comment