Thursday, January 26, 2012

TTC Treatment vol. II

Assalamualaikum.

Mmmmkay aku nak sambung balik pengalaman aku mengejar impian nak ada anak ni k. 
Lepas keguguran tu aku rest sekejap.
Doc pun cakap jgn mengandung dulu tunggu 3 bulan. Sebab kalau mengandung pun rahim masih luka belum pulih sepenuhnya.

4th Treatment 
Bulan Januari 2011 mak sedara aku bawak pergi jumpa dukun.
Hehehe bunyi mcm seram mistik je..
Takde lah dukun .. pakcik tu dia pencen askar.
Dia pandailah ubat2 kan org ni.
Tuan Haji panggilan dia.
Cara dia guna limau 
Dia hiris2 limau tu lepas tu dia suruh aku mandi.
Dia cakap takde apa2.
Both of us OK. Takde masalah.
Kt Kuala Pilah, Negeri Sembilan rumah pak cik tu.
Cuma dia nasihatkan kami jgn masuk tempat2 tak baik tempat2 byk syaitan ni.

5th Treatment 
April 2011 aku memulakan semula rawatan modern.
Aku kumpulkan maklumat, fakta-fakta keberkesanan satu pakar gynea di KL.
Srivari Women's Specialist Centre, Jalan Rahmat.
The treatment going so well.
Aku memang 100% confident masa ni.
Sebab Doc Thanic sangat detail. Tak lokek dia beri info pasal aku.
Tak perlu tanya dia bagi tahu semua.
Package isteri dia pun joint berborak bersama kami. 
Ubat-ubat yang dia bagi pun berkesan.
Kali ni Doc Thanic diagnose  aku 2 perkara but not so serious.
Dan 2 perkara ini tak menghalang untuk dapatkan anak.


2nd day - 7th day cycle Clomid
Appointment
8th day - 20th day Dexamethason
Appointment hari ke 14th
Check telur
wee wee dlm botol kecik 
Appointment 
Result -ve
nanggis
Repeat 3kali

Alhamdulillah Nuar takkan paksa aku untuk jumpa Doc or berubat ke apa ketika aku tak mahu. Sbb badan aku yg tanggung. Jadi Nuar sentiasa bagi moral support pada aku. 

6th Treatment 
Actually kali ni aku dah hilang fokus aku ke arah nak dapat zuriat. 
Aku terlalu fikir pun tak boleh
Jadi usaha aku sekadar apa yang ada sahaja.

Kali ni lebih kepada petua-petua Zaman Rasullah dan petua orang tua.

7th Treatment 
Mengurut pada Oktober 2011
Nama tukang urut : Kak Sara
Kak Sara duduk di Taman Sri Mawar, Senawang N9
Indonesian yang berpengalaman 7 tahun mengurut wanita yang nak hamil.
Bilangnya hanya 4 sebab mengapa wanita itu tidak hamil :
Pertama : Rahimnya di atas
Kedua : Rahimnya di bawah
Ketiga : Bermasalah pada cecair suaminya
Keempat : Belum ada rejeki

Ok so aku percayalah dan bertawakal dia boleh mengurut aku elok2.
Aku bukan apa ada org kata jgn mengurut ada yang kata pergi ngurut.
Mana satu aku nak dengar ni.
Jadi aku tawakal.

Alhamdulillah Kak Sara dapat detect 2 perkara seperti yang di diagnose oleh Doc Thanic.
Clap clap ur hand.
Kak Sara hebat hehehehe!
Maknanya Kak Sara mmg bukan calang2 tukang urut.
Dia urut pun lama 3-4jam.

Katanya Jude Perrez, Krisdayanti, Anang haaaa semua superstar Indonesia memang mengamalkan urutan. Untuk mendapatkan susuk tubuh yg cantik. Katenyer.....

Ok itu sahaja antara usaha yang kami dah buat.

2012 punya plan :

Pusat Perubatan Islam Al-Hidayah
Tabib Cina
Acupuncture  

5 comments:

  1. Its me again shah0331..dh p pusrawi ke jmpa doktor asmah yun?kalu blom jom la sesame plan jmpa dia..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. PUSRAWI tu dimana? Damansara ke?

      Delete
  2. leen,

    boleh bagi no. contact kak sara tu tak? ingat nak gi berurut juga ni ;)

    bayarannya macam mana, ye? fixed ke, seikhlas hati?

    boleh leen tolong i x? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai... Ok ni nombor nye 0169530852 bayaran RM50. Fix.

      Delete

Thanks babe for leave a comment