Sunday, December 28, 2014

PENGALAMAN PERGI US : Travelling tips to US.

Assalamualaikum,

Ok sambung Day 3 di Washington DC


Mirror selfie skit. Send to husband di rumah yang tengah nyenyak tido. Beza waktu 12 jam.
Ni service apartment, dalam area kampung tapi toiletries dia Neutrogena  okey. 
Depan hotel. Cuaca time ni sejuk. Tapi gigih ar nak bergamba tak pakai jacket.
Dalam baju ada inner jenis turtle neck jadi kuranglah sejuk. 
Aku pergi sini memang tak sempat nak usha2 fashion2 terkini musim winter. Hahaha apa ada je aku pakai. Rugi jugaklah tapi nak buat mcm ne last minute :(

Antara iconic symbols of America.
Muka tu mcm malas je kan.... hihihi 

Lelap mata aku.


Kat negara omputeh daun macam ni pun nak bergambar.




Waktu lunch banyk van makanan ni tepi jalan. Ada yang halal. Tapi iolls makan dekat restoran.

Day 4.
Gitewww... Mcm malas je.
Macam jakun skit ar bila harga Starbucks murah murah murah. Memang hari-hari pekena croissant dengan hot chocolate. 

Di airport IAD.
From IAD to JFK.
Last day in WDC. Sedih nak tinggalkan tempat cantik. Tempat tenang ni.
Kannnnnnnnn dah cakap iolls tak banyak baju. Bag kecik tu pehtu ulang2 pakai baju yang sama. 
Baju tu ada 4 lapis tu. Inner, t-shirt teba, knit sweater dan jacket. 



Antara tips kalau nak jalan2 pergi Washington DC.



Peta Amerika.
Jangan silap ye. Washington dengan Washington DC beza. Kalau nak poyo skit panggil DC je (District of Columbia). Kalau ada rezeki teringin nak pergi California lepas ni. Terpengaruh tengok cerita The Heirs :)


Tempat shopping di WDC

Potomac Millis cuba click usha usha barang apa ada jual sana. Leen beli satu Kate Spade jenis Cobble Hill USD 89. Berbaloi sangat terus pakai pergi New York hihihi. Osh Kosh pun tengah sale mmg seronok shopping baju anak buah. 

Tysons Corner Center   yang ini memang mcm shopping malls mcm Parkson. 

TJ Maxx okey TJ Maxx ni best. Kalau kowang tak sempat nak pergi Potomac Millis singgah jap kt TJ Maxx. Tapi masa dekat WDC Leen tak beli apa-apa kat TJ Maxx. Member beli tie 20 lai brand MK baru 9usd sehelai. Memang murah. Hand bag pun ada. Kalau rasa beli winter coat, windbreaker,sweater mahal di Malaysia dtg US pergi TJ Maxx haaa beli kt sini. Murah2. Dia jual longgok ikut saiz ada yang gantung. Ikut saiz ye bukan ikut brand. 


Tax di Washington DC

Setiap pembelian dikenakan GST. Jadi pandai-pandailah budget hihihi.

Tempat makan 

Pernah sekali 2 kali je makan di restoran halal. Memula makan di Restoran Arab, Mcm biasa makan nasi arab and kebab. Lepas tu makan di Restoran ower dia from Malaysia tapi orang cina. Pekerja Indon, My Banana Leaves. Boleh click tengok menu dia.





Ini je kot cerita di Washington DC. Jumpa di next entry. Hello New Yorkers.










4 comments:

  1. click this link to earn money myinvitepay.com/?ref=204274

    ReplyDelete
  2. click this link to earn money myinvitepay.com/?ref=204274

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Thanks babe for leave a comment