Thursday, July 12, 2012

Maternity Stuff

Assalamualaikum. Ramai tanya Leen pergi ke PUREEN warehouse esok? Huhuhu Jawapannye : Leen tak pergi. Sebab baju maternity pun tak beli lagi ni. Kakak2 office dah sound2 sinis siap cakap "tak kesian kt bby ke?" huhuhu Okengs kak next week saya pakai baju baby doll tu ye. My sister bagi 9 lai marternity dress. Phewwww! Jenuh nak iron tu sebab dress and kain cotton lagi payah tu.

Tapi Leen kene juga beli baju baby doll (kemeja) sebab nanti kalu check up agak sukar di situ ye. Lepas tu office Leen ni tak boleh pakai seluar jadi kenelah beli skirt maternity utk ke office.

Untuk keluar jalan-jalan Leen  tak beli baju bertali (baju khas untuk maternity) Leen beli blaus besar je or blaus yang ade kedut kedut kt leher membawa kembang dibawah. Jadi langkah penjimatan disitu ye.

Seluar Jeans pula memang Leen tak beli lagi. Sebab Leen dah beli dah Belly Belt tu. Baru dua kali Leen try guna Belly Belt bila pakai seluar jeans. Tahap keselesaan tidaklah begitu memuaskan. Tp kalu pakai baju kurung dengan Belly Belt ni memang selesa yang kain pun tak lah senteng.

Untuk kasut pula, masa awal-awal pregnancy Leen dah beli. 2 sandal Modern Mom harga RM100 untuk 2pairs huhuhu sale uolls. Pergi keje lak Leen beli flat shoes Bata. Tak silap Leen beli kasut2 ni masa tahu je Leen pregnant. Sebabkan.....erk kasut semuanya bertumit tak seswai utk pregnant lady.

Ubat gigi pun khas utk maternity lady.Gitewwww execlusive katenyeeeekan... Beli cap PUREEN. Tp Leen beli agak terlewat ye sebab manjang lupa nak beli. Elok pakai time mabukness. Sebab kurang buih.

Barangan penting yang lain ketika mengandung ialah stretch mark cream. Cocoa Butter dan Bio-Oil memang ramai yang gunakan dan ramai juga yang suggestkan pakai 2 jenama ini. Tp 2 2 tak sesuai dengan kulit Leen. Penah pakai before mengadung then kulit naik ruam-ruam pehtu dah pakai berminyak2 hehehe. So Leen memang dah lama aim satu cream ni. Tp Masyaaallah....dari mengandung 3bln now dah 5bln still tak jumpa2 cream ni. Abes pusing satu Alamanda, Guardian Precint 8 dan Mydin Precint Diplomatic still tak jumpa. Yang cadangkan pakai cream ni kawan Leen dia dah pakai. Dia ckp bau baby pehtu selesa je pakai. Tu yang Leen beriya nak pakai jugak tu. Kalau ada reader yang tahu mana jual cream ni bg tahu ye. Ni haaa cream tu :-
Haaa ni dia cream pujaan hatiku yang tak jumpa-jumpa lagi.

Oh! Ya lupa cte pasal susu kan. Hehehe Leen minum susu Anmum sebaik tahu yang Leen ni pregnant. Haaaa gitew awal kan. Anmum perisa original. Masa tu tiap2 malam husband buat susu tu. Tetapi tiap2 kali lepas minum jugalah cik mun wek wek datang. Stop minum. Tapi hari-hari risau tentang kalsium...uhhhh memang risau sebab kaki dah mula sakit. Gigi dah mula berdarah. Kawan Leen nasihatkan minum susu Enfa Mama sebab sekali dengan Lactating. Bila kandungan dah nak masuk 5 bulan baru Leen beli Enfa Mama and start semula minum susu. Ye rasanya sedap and dua minggu lepas minum ade perubahan. Kaki dah kurang sakit. Gusi tak berdarah. Dan di breast ade rasa perubahan.

So ini jelah barang-barang yang dah ada and belum ada untuk perempuan mengandung ini :)

10 comments:

  1. Bagus semuanya dah sedia. Jaga kesihatn dik. Kakak dulu pun minum susu Anmum. Baju cotton memang terbaik supaya rasa lebih selesa...

    ReplyDelete
  2. Fastidious respond in return of this matter with firm arguments and explaining
    the whole thing concerning that.

    my website :: Buy Broken Solar Cells

    ReplyDelete
  3. Fantastic beat ! I wish to apprentice even as you amend your site, how can i subscribe for a blog site?
    The account aided me a acceptable deal. I were tiny bit acquainted of this your broadcast provided
    bright clear concept

    Also visit my homepage :: news.70.kg

    ReplyDelete
  4. Highly energetic blog, I liked that bit. Will there be a part 2?


    My web site; how to get rid of stretch marks

    ReplyDelete
  5. Hello are using Wordpress for your blog platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and set up my own.
    Do you need any html coding knowledge to make your own blog?
    Any help would be really appreciated!

    My homepage :: ford ranger forum

    ReplyDelete
  6. Tremendous issues here. I'm very glad to look your post. Thank you so much and I'm taking a
    look ahead to contact you. Will you please drop me a mail?


    Also visit my site ranger forum

    ReplyDelete
  7. Anonymous07 May, 2013

    My spouse and I stumbled over here different page and thought I might check things out.
    I like what I see so now i am following you. Look forward to
    exploring your web page repeatedly.

    my blog post ... Ford Ranger

    ReplyDelete
  8. Anonymous10 June, 2013

    I am genuinely grateful to the owner of this site who has shared this fantastic paragraph at at this place.


    My homepage - fat loss factor reviews

    ReplyDelete
  9. Losyen pureen tu kat jaya jusco ada..

    ReplyDelete
  10. Losyen pureen tu kat jaya jusco ada..

    ReplyDelete

Thanks babe for leave a comment