Thursday, October 16, 2008

Al-Fatihah

Aku baru jer dpt berita sedih
Ank kawan aku Adlina meninggal dunia tghari Jumaat 24 Oct 2008 di PPUM
Umur baru 1thn2bln..
Baju raya yg aku belikan tok dia pun lum sempat di pakai

Kak Zura,
Aku harap ko ng hubby tabah hadapi dugaan dari Nya
Adlina tunggu ko kt pintu syurga nnt.
(stop..tak leh cite lebih2 air mata aku dah jatuh dah ni kt keyboard)

**************************end entry hari Jumaat*******************

Funeral for Bebey Adlina

Sambung story pasal aku g pergi upacara pengkebumian pulak..ptg Jumaat.
Tepat kol 430pm bf aku dah terpacak kt dpn wisma tok amik aku
Kiteorg dgn kelajuan maksima bergegas ke Tanah Perkuburan Andalas,Klang.
Time aku sampei org tgh baca talkin
Aku tercari2 k.zura dicelah2 org ramai. Maner plak k.zura ni..
Rupa2nyer dia tgh duduk disebelah batu nisan..aku serius tak pasan
Mata nyer sembab giler ..
Kelemahan aku : aku tak leh tgk org menangis mesti aku termenangis jugak
Aku tarik nafaz panjang2 untuk tahan berterusan menangis
Selesai jer funeral..k.zura dtg kearah aku..sambil org ramai berpeluk2 dgn dia
Aku terus membelakang dia sebab tak sangup tgk dia..dia makin hampir.
Bf aku dah tolak2 g ke arah dia .. aku tak nak tgk kak zura
Tp k.zura yg tegur kiteorg dulu

K.zura : Kerol (kerol tu nama manja bf aku Khairul Anwar) maaf kan aku Kerol..tak smpat aku nk sarung kan baju yg korang bg tu kt Adlina.
(keadaan jd makin tak terkawal, sbb aku terus terkam peluk dia erat2 takpa space yg tingal
all eyes on us...yelah mesti org pelik apakah hubungan aku ng k.zura sampai k.zura menangis
mcm nk rebah ke bumi dan aku yg menangis bagai kehilangan laki..Aku pegang tangan dia kuat2)

Aku : Sabar kak. Tabah kak. Sabar kak.
(tu jer words yg bisa terkeluar dari mulut ni..wahal dlm kereta aku plan nk ckp lain.."sy tahu akn tabah mengharungi dugaan ini" time tu aku dah tak peduli pasal rupa paras tudung ku lg..)

K.zura : Aku syg dia leen..Sorry leen aku tak sempat email kt ko gamba ank aku pakai bju tu.

Aku : Tak pe kak. (Nuar time tu terkedu2 dia ckp time tu air mata dia hampir keluar tp tak jd)






p/s: Jagalah anak korang elok2 sayangi mereka.

14 comments:

  1. Dah lah tu leen jgn nangis lg..

    ReplyDelete
  2. Tp aku sedih..tu yg aku nangis!

    ReplyDelete
  3. Yelah. Dah ajal dia nak wat cemaner..

    ReplyDelete
  4. Aku faham... sabar eh...

    ReplyDelete
  5. Aku rasa bersalah sbb tak lawat dia kt hosp!!!

    ReplyDelete
  6. Dlm hal ni sapa yg harus dipersalakan?

    ReplyDelete
  7. Aku salah kan boss aku,keadaan aku,boss bf aku jua! Sbb derang tak bg kiteorg berdua balik awal jd kiteorg g keje balik keje!

    ReplyDelete
  8. Yelah...tu maknanya tak da jodoh.
    Tp kan ko dah jumpe dia b4 raya aritu..

    ReplyDelete
  9. Ha ah..tp aku tak sangka tu pertemuan aku yg pertama dan terakhir ng Adlina.
    Sejak dia lahir k.zura sibok suruh aku dtg..tp aku ng nuar busy dan tak da duit nk beli adiah bebey tok adlina. bila kami berduit dan ada masa kami beli kan dia sepasang baju warna pink baju tanpa lengan dan skrit kotdroi yg bercap poney bebey. 2-3 hari nk pose aku g umah dia. enjoy tgk dia main! aku ckp kt kak zura 'nnt jgn lupa email kt aku gamba ank ko pakai baju ni' dia ckp 'eh mesti' sambil gelak2..
    smlm k.zura sms aku 'Sorry leen bju ko tu lum smpt akak pakai kan tok Adlina' time tu Adlina baru lepas di ambil air tulang belakang. Keadaan kembali stabil. Pagi td nuar sms aku 'Adlina nazak' aku cuma berdoa pd Tuhan agar dia pulih tp tghari aku terima sms dan terus menangis "Adlina dah meninggal"

    Al-fatihah buat Adlina. Auntie leen doakan Adlina slamat di dunia baru.

    ReplyDelete
  10. Eh bukan 2-3 hari sebelum pose tp 2-3 hari sebelum raya. Lepas berbuka aku g umah dia. Time tu dia enjoy bermain ng Haziq adik sepupu ku yg begitu gatal mengorat Adlina. Mereka berdua sebaya.

    ReplyDelete
  11. sesi terapi utk diri sendiri?

    ReplyDelete
  12. sedikit lebih kuang..

    ReplyDelete

Thanks babe for leave a comment