Thursday, December 23, 2010

3 rd day and last day at Singapore

Mmmmmkay after long senyap2 today i want to talk talk lagi about Singapore. hahaha jangan jemu ye wahai pembaca2 sekalian. Today last day. Tempat yg dituju is China Town -to buy gift2 murah utk family and kwn2. Dan ke Orchard Road.

Kami kuar hotel dlm kol 10 mcm tu... tp tak terus check out. Kami jalan2 dulu. Naik taxi sat lagi taxi tu sesat..Hadoiiiii tp driver taxi tu sedaya upaya tolong kami untuk sampai ke China Town tu. Last last kami soh dia drop kan kami kt satu kawasan ni..ntah apa nama jalan tu ntah. Then kami pun berlari2 anak mencari org utk tanya mana jalan ke bla bla bla .. Emill yg dikendong ala kampung oleh k.lip gelak2 kecil ingat kami buat lawak lari2 anak..Haih!

Ghope2nye dekat situ je tempat kami nak tuju...Setelah berkumpul. Kami pun cari tempat nak breakfast. Dang! Nampak Mekdi. Terus serbu. Seperti biasa mak akan bertanya "Halal ke ni?" HALALAN TOIYIBAN...ye rakan2 ku siap dah ada sticker kt pintu mekdi tu...


Ma'am Besar amik BIG Breakfast ;p


Yeah! Sapa tak cukup duit boleh tukar disini...
Explore race abis kan duit bermula...
See! kami tersadai di kedai ini.

 Haaaaa!
Dan mereka juga terjebak


Dan mereka berpuasa hati.
Ghope2nyer kt sini barang camera murah2 ye..
Nuar rembat satu apentah nama benda tu..
Yang pasti dia ckp "Ok b tgk ni b...haaaaa kan..nampak semua kan, kalu yg biasa tak nmpk tau"
Cehhhhhh! Ayt nak pujuk lah tu... Suka hati ayg lah duit ayg. Nuar guna cheery card (debit card mybank) sgt berguna uolls cheery card ni. Jd lepas ni boleh tukar kpd cheery card.
Sbb time tu duit SGD kami tak cukup.

Lagi barang yg di beli Tripod original Nikon..Kalu kt mudah.com RM90 kt sini dpt SGD15 je means around RM35 gitu....

Haaaa ni lah hasil nyer..
Jd sapa terol dslr tahu lah kan benda kecik apa yg nuar beli tu :p





 Ok dah sampai Orchad Road...Wah! Memang ummmmphh! lah tempat ni... mcm BB jugak tp sepanjang jalan tu semua nyer branded2 kedai seperti 10bulan gaji pun belum tentu boleh beli hahahaha...



Kalu kat M'sia jgn arap ye saya nak wat pegang plastik merah itewwww...
Taw apa isi nyer?
Hahahaha mak beli 2 selimut. Murah2 selimut kt sini.

Nuat pun pegang plastik merah kikikik...

Ok kak long tak abis shopping lagi...

Balik tu kami keletihan mcm nak sambung tido di hotel tp kene balik esok nyer dah kerja!
Huh!..
Dalam kol 3pm kami check out. So kami kene bayar SGD20 untuk beli sbb extra time.
Ok tu je kot cerita pasal Singapore.
Huh! Lega dpt habis kan cerita di sini.

7 comments:

  1. wahha. beshnye !
    nape pegi tak ajak.
    *tibe tibe.
    haha.

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum buddy.

    hi, thanks follow saya. nice to meet you here, buddy.

    bestnya tengok gambar-gambar kamu di uss. saya ada plan juga nak ke sana, last minit cancel pula T_T

    insya Allah, ada masa lain sampai juga la harapnya ke uss. wink.

    ReplyDelete
  3. Emma,
    Hihihi coti coti singapore namenyer ekekeke...

    ReplyDelete
  4. Farhana,
    Kikikiki okeng next time i ajak u:) Tunggu i kumpul duit balik kekeke ..

    ReplyDelete
  5. Syahira,
    No problemo...
    Owhhh yeke...ermmmm next time if you g mesti time tuh rollercoaster yg happening tu dah siap... Mesti lagi BESH!

    ReplyDelete
  6. nak pg gak Universal Studio Singapore :(

    ReplyDelete

Thanks babe for leave a comment