Monday, April 19, 2010

Zoo Melaka with love

Hello peps! Last Sunday we went to Melaka Zoo. At 1st we plan to National Zoo but then bertolak pun dah tgh hari tukar plan ke Melaka Zoo. Pergi 2 kereta je. Just my bro and my sister and the Nanny of the day tak lain tak bukan Hidayah..ngeh ngeh jahat jahat. RM7 per entry. Kiteorg masuk dalam jam 12tgh hari gitu. Just bring sandwich tu pun tak mkn. Sebab dlm Zoo ni ada A&W and byk stall cukup selesa. Dari pandangan mata sy overall OK and nice lah zoo melaka ni. 3 jam jugaklah perjalanan dlm tu. No coaster OK. Kiteorg memang bersenam dlm tu. Berpeluh2 kot kiteorg. Motif nak bg kenalkan animals kpd Emill dan Khadeeja.

Seperti Biasa me and husband wajib ambil gambar dulu. Payung sorang 1 kot.
K.lip ng payung strawberry nye. Nampak sgt lah kiteorg ni support local holiday! Jihaaaaaaah!

Me yg kembang semangkuk, Emill Irzaz, Nanny of the day and Big Mama Boy!

All of us!
Hidayah took this picture.
Best ooooo time ni tgk elephant ride.
Tp tak naik sbb sikit sgt dia bawak jln tu.


Yours!
Plz ignore the unmatch tudung and top.
Becoz i didnt bring my baju jalan.heh!


Khadeeja Irzan siap beli topi sama kaler ng top.
Bagus Deeja ng Emill tak meragam langsung.
Dlm kereta baru tido.



Dan kami selamat sampai rumah dlm ptg gitu. Haaa ni nak update sikit pasal my kazen baby name. Nama nye Shamill Illan. Huhuhu baru sy perasan nama ank2 akak ng abg sy ni semuanye ada start capital 'I' suku kata kedua tu. Irzaz,Irzan dan Illan. Adakah anak sy esok 'I' jugak??hahaha mungkin tidak kot. Tp Ilyana best jugak! Oh! no no no tak suka kt yana tu.. sapa pulak yana ni.. Yana my junior kt high skwell dulu yg agak gedik!


So to Deeja and Emill hope both of you dah kenal Baboon...sorry Deeja the Nanny tu teruja tgk Baboon sampai terlepas kamu punya stroller :( sbek tak jatuh kt swan...

The baboon.... Those picture are from my bil dslr.


Till then tata!

xoxo

mummy!


2 comments:

  1. ohoho nak kena bawa Qk kenal binatang gak pasni ..

    ReplyDelete
  2. Betul sri.. u must come here to see those animal. Bg QK kenal.. mesti dia seronok tgk ziraff.

    ReplyDelete

Thanks babe for leave a comment