Tuesday, January 26, 2010

Cameron (again)

Yaaa! Aku ke Cameron lagi. Percutian ke Cameron sgt seronok pabila menikmati iklim cuaca sejuk yang jarang sekali dirasai di Putrajaya kecuali waktu hujan atau di dlm air-cond office. Tak kala ini bergurau dengan cara memasukan ais ketul dlm baju kakak sepupu sgtlah tak kelakar. Walaupun ini merupakan kali ke-4 pergi ke Cameron utk jangka masa 8 Bulan saya tetap seronok dan tak lepaskan peluang untuk bersama keluar saban hari disana selama 3 hari 2 mlm. Jadual yg disusun atur oleh kami agak padat hingga ada mengeluh keletihan hahaha itu kami tak peduli asalkan jadual kami on track dan budget tak lari. Bulan Januari dipilih berdasar kan jatuhnya ulang tahun kelahiran mak dan kembarnya makteh dan juga abang. Jadi mlm kedua dan terakhir disana kami mengadakan BBQ dan sambutan hari jadi yang hanya diketahui oleh 5 org (me,husband,dayah,afiq dan fareeq)
Seronok sungguh mereka diberi tanggungjawap utk bawak kek dan padam lampu. Masa lampu dipadamkan semua org marah tanya pesal tutup lampu hahaha me and husband dok mengelabah kt kereta nyalan lilin dlm kereta. Budak 2 org ni sibuk buat persiap suprise party.
Alhamdullih twins and abang seronok.

Game time!
Yeah! Mak ng k.lip menang
Gigih aku ng nuar buat jigsaw puzle tu...


Kazen kazen...

Susah betul nak kumpul kan org ambil gambar. Agak lama tunggu derang utk berbaris elok2 ambil gambar. Still tak cukup org jugak.

Hasil nyer.. masih ada yang tak pandang camera..huh!
Sibok pulak fahmi ng afiq kecek twisties angah hayoooo...

Deeja Sejuk...

hehehe wajah candit. Ni mesti husband ku punye keje.



Shopping teh.
Best wooo mcm2 jenis teh aku beli.

Family photo again.

Kantoi! Seorang bapak saudara yang mengabai dan membiarkan ank buah duduk atas sofa tanpa memegang dan seorang kanak2 berusia 11thn main sms dgn teman wanita?barangkali.
Hakikatnya mereka bertiga bosan menonton rakaman video 'cara buat Teh 'BOH'.


Saja tepek picture Deeja memandangkan parents Deeja tak da blog.
Jd sebagai bukti Deeja dah lepas ke Cameron pada usia 5bln mummy tepek lah picture Deeja manyak manyak k.

Time ni lah customer call tanye order.
Mak busy nok.





Cool View!
Semput jugaklah kiteorg daki bukit ni.
Tapi sangatlah berbaloi utk relax kan diri bila ada kt sini.
Rasa nak pergi lagi.

Ok dah setle. Anak anak kapal boleh balik mengikut haluan masing. Carilah tempat mkn sendiri OK seperti Afiq buat dekkkk je dia mkn kek (lapar barangkali) Phewwww lega .. selesai sudah trip ke Cameron Highland organize by me and husband

4 comments:

  1. haaa nasib xajak kau p karok. kau pun bz ngn phat family kau kannn...hehee

    ReplyDelete
  2. memandangkan kamu amat berpengalaman sekali ke Cameron nie (berdasarkan statement 4x ke sana dalam tempoh 8 bulan), katne nak stay yang best ek? hehehehehe

    ReplyDelete
  3. Zara,
    Kita dok Heritage Hotel kt sana.
    Appartment. Boleh masak2 bagai. Kalu ng Family sesuai bangat disitu.

    ReplyDelete
  4. Tick,
    Hahaha betul betul aku ng Phat Family memang busy sokmo.
    Ni aku ng nuar tgh plan nk g cuti berdua je plak nih hahaha.

    ReplyDelete

Thanks babe for leave a comment